Autor | Jakie zasiłki na dzieci? |
Karolina-136

Wpisów: 15 Od: 2006-10-11
| 2006-10-11 21:27 Mieszkamy tu z rodziną już od 2 lat,ale szczerze mówiąc nigdy nie interesowałam się innymi zasiłkami niż barnbidrag.Jednakże w tej chwili wychowuję dwoje małych dzieci w wieku 2 i 4 lata,a pracuje jedynie mąż,więc każdy grosz jest ważny.Czy ktoś z Was może podpowiedzieć mi coś na temat tzw.zasiłku wychowawczego?Czy takowy rzeczywiście istnieje i jeśli tak gdzie można go uzyskać.Bardzo dziękuje za wszelkie informacje,pozdrawiam wszystkich stałych uczestników forum.Znam Was już od dawna"z czytania" dużo fajnych rzeczy opisujecie.Pa  |
| |
wiktoria

Wpisów: 35 Od: 2006-07-09
| 2006-10-12 13:19 witam
Ja mam dziecko w wikeu 3 lat i w momencie kiedy bylismy zalatwiac barnbidrag w forsakringkassen bardzo uprzejma Pani poinformowala nas że jezeli ja nie pracuje ponieważ opiekuje się dzieckiem to mogę dostaćt tzw. zasilek opiekuńczy na dziecko, który wynosi 180 sek brutto za dzień. Ale najlepiej bedzie jak pójdziesz sama do forsakingkassen i się spytasz ale jesli ci się nalezy to napewno ci dadza.
Przeprasszam za błędy ale nie mam niestety szwedzkiej klawiatury
Pozdrawiam |
| |
zbyszkacien sztokholm

Wpisów: 4 Od: 2006-10-12
| 2006-10-12 19:49 jezeli zadzwonisz pod nr 00 46 8 786 90 00 i powiesz ze chcesz zasiegnac informacji w jezyku polskim o problemach takich jak napisalas to dostaniesz tel do odpowiedniej placowki w miejscu twojego zameldowania. dzwoniac pod nr ktory Ci podadza, miedzy godz 10-13 mozesz poprosic o wyznaczenie Ci spotkania w obecnosci tlumacza.pani poprosi Cie o kontakt tel i zadzwoni wyznaczajac termin. problem tylko w tym ze jezeli nie mowisz po szwedku ktos musi ten start zrobic za Ciebie,potem juz wszystko w Twoich rekach.Powodzenia. |
| |
kruszynka26

Wpisów: 125 Od: 2006-04-19
| 2006-10-14 11:13 ja tez mam pytanie?Jakie zasilki przysluguja matce dziecka niepełnosprawnego(niedosluch duzy) w wieku 6 lat,uczacego sie?Czy orzeczenie o niepelnosprawnosci orzeczone w polsce jest wazne i w szwecji? Czy jadac tam powinnam je przetlumaczyc na szwecki u tlumacxza? Z gory dziekuje i pozdrawiam! |
| |