Odwiedzin 38711912
Dziś 2474
Piątek 14 marca 2025

Forum: Sprawy polonijne - Jakie zasiłki na dzieci?

Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy
AutorJakie zasiłki na dzieci?
Karolina-136

Wpisów: 15
Od: 2006-10-11
2006-10-11 21:27
Mieszkamy tu z rodziną już od 2 lat,ale szczerze mówiąc nigdy nie interesowałam się innymi zasiłkami niż barnbidrag.Jednakże w tej chwili wychowuję dwoje małych dzieci w wieku 2 i 4 lata,a pracuje jedynie mąż,więc każdy grosz jest ważny.Czy ktoś z Was może podpowiedzieć mi coś na temat tzw.zasiłku wychowawczego?Czy takowy rzeczywiście istnieje i jeśli tak gdzie można go uzyskać.Bardzo dziękuje za wszelkie informacje,pozdrawiam wszystkich stałych uczestników forum.Znam Was już od dawna"z czytania" dużo fajnych rzeczy opisujecie.Pa
  Profil uzytkownika: Karolina-136     
wiktoria

Wpisów: 35
Od: 2006-07-09
2006-10-12 13:19
witam
Ja mam dziecko w wikeu 3 lat i w momencie kiedy bylismy zalatwiac barnbidrag w forsakringkassen bardzo uprzejma Pani poinformowala nas że jezeli ja nie pracuje ponieważ opiekuje się dzieckiem to mogę dostaćt tzw. zasilek opiekuńczy na dziecko, który wynosi 180 sek brutto za dzień. Ale najlepiej bedzie jak pójdziesz sama do forsakingkassen i się spytasz ale jesli ci się nalezy to napewno ci dadza.
Przeprasszam za błędy ale nie mam niestety szwedzkiej klawiatury
Pozdrawiam
  Profil uzytkownika: wiktoria     
zbyszkacien
sztokholm

Wpisów: 4
Od: 2006-10-12
2006-10-12 19:49
jezeli zadzwonisz pod nr 00 46 8 786 90 00 i powiesz ze chcesz zasiegnac informacji w jezyku polskim o problemach takich jak napisalas to dostaniesz tel do odpowiedniej placowki w miejscu twojego zameldowania. dzwoniac pod nr ktory Ci podadza, miedzy godz 10-13 mozesz poprosic o wyznaczenie Ci spotkania w obecnosci tlumacza.pani poprosi Cie o kontakt tel i zadzwoni wyznaczajac termin. problem tylko w tym ze jezeli nie mowisz po szwedku ktos musi ten start zrobic za Ciebie,potem juz wszystko w Twoich rekach.Powodzenia.
  Profil uzytkownika: zbyszkacien     
kruszynka26

Wpisów: 125
Od: 2006-04-19
2006-10-14 11:13
ja tez mam pytanie?Jakie zasilki przysluguja matce dziecka niepełnosprawnego(niedosluch duzy) w wieku 6 lat,uczacego sie?Czy orzeczenie o niepelnosprawnosci orzeczone w polsce jest wazne i w szwecji? Czy jadac tam powinnam je przetlumaczyc na szwecki u tlumacxza? Z gory dziekuje i pozdrawiam!
  Profil uzytkownika: kruszynka26     
Forum -> Sprawy polonijne -> Jakie zasiłki na dzieci?
Ten wątek jest stary. Komentowanie wyłączone.
Pokaż wpisy

LAKIERNIK /pomocnik lakiernika/samochodowego (TÄBY/STOCKHOLM)
Renowcja okien (Huddinge)
🌸 Sprzatanie - Praca w Sztokholmie (Sundbyberg)
sprzatnie (Skogas)
Firma sprzątająca zatrudni (Göteborg / Partille)
Sprzatanie TÄBY i okolice (Täby)
Osoby do sprzatania (Stockholm)
Sprzatanie Hanninge + Nacka (Handen )
Więcej

Clean flat AB
Polka w Szwecji
Cała prawda o cesarce w Szwecji
Agnes na szwedzkiej ziemi
Listopadowa wyprawa do Albanii.
Kabriolet, kawa i De’Longhi – Historia mojej drogi do wymarzonego ekspresu
Nowe szwedzkie słowa 2024 - nyord
Szwecjoblog - blog o Szwecji
Koncert muzyki polskiej w Göteborgu
Smaki życia na obczyźnie
25 lat Chorus Polonicus Gotheborgensis
Smaki życia na obczyźnie

Odwiedza nas 24 gości
oraz 0 użytkowników.

Melodifestivalen 2025
Nie, to jeszcze nie prima aprilis
Szwedzki „wstyd przed lataniem” napędza renesans podróży koleją
Katarzyna Tubylewicz: W Sztokholmie to, gdzie mieszkasz, zaskakująco dużo mówi o tym, kim jesteś
Migracja przemebluje Szwecję. Rosną notowania skrajnej prawicy
Szwedka, która wybrała Szczecin - Zaczęłam odczuwać, że to już nie jest mój kraj
Emigracja dała mi siłę i niezależność myślenia

© Copyright 2000-2025 PoloniaInfoNa górę strony